Teamleider Sales Support-dupliceren

Vervuld

Functieomschrijving Teamleider Sales Support

Onze opdrachtgever is een familiebedrijf gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, verpakken en wereldwijd verhandelen van zuivelproducten en foodconcepten. Er is een sterke groei van de Europese Retail portfolio en naar bestemmingen buiten de EU.

Sales Support Cluster

De Sales Support Office is een afdeling met drie clusters (Retail, Export en B2B) die klanten met verschillende profielen bedienen en accountmanagers op verschillende productgroepen en in uiteenlopende bestemmingen ondersteunen. De werkzaamheden in de clusters bestaan uit account support, customer service, order entry en productmanagement. Doel is klant en accountmanagers zo goed mogelijk van dienst te zijn en faciliterend op te treden naar de productie- en verpakkingsactiviteiten.

Het Sales Support Cluster bedient klanten direct of indirect, retailers in Nederland, Scandinavië, Frankrijk, Spanje, Italië, etc. De teamleider is verantwoordelijk voor de aansturing binnen het cluster en rapporteert aan de Manager Sales Support Office. De focus van de werkzaamheden ligt op leidinggeven en taken verdelen, structuur en standaard werkmethoden handhaven, afstemming met commerciële team, QA, planning en operatie. De teamleider zal zelf ook veel klantcontact hebben.

Wij zoeken een communicatief sterke, out-going en stevige personality die de eigen werkzaamheden goed kan plannen en taken kan wegzetten, een sterk ontwikkeld commercieel gevoel heeft en klant-gedreven is. Belangrijk is, deze klantfocus over te brengen op de medewerkers, zodat er een enthousiaste commerciële sfeer binnen het cluster ontstaat.

Kerntaken:

 • Managen, coachen, aansturen en motiveren van de medewerkers.
 • Het cluster laten aansluiten op klant, commercie en operatie.
 • Uitvoering geven aan de strategie Sales Support Office waarvan dit cluster deel uitmaakt.
 • Het cluster professionaliseren en voorbereiden op de voorziene groei.
 • Onderhouden van en sturen op KPI’s.
 • Bijdragen aan de optimale capaciteitsbenutting van medewerkers en systemen.
  • Afstemmen met commerciële team, QA, planning en operatie van de diverse plants.

Functie-eisen Teamleider Sales Support

Om de positie van Teamleider Sales Support een goede invulling te kunnen geven, beschik je over de volgende ervaring en competenties:

 • Je hebt MBO+/HBO niveau en ervaring op vakgebied commercie/ customer service/ productmanagement.
 • Ruime en relevante leidinggevende ervaring in food omgeving met eigen productie.
 • Goede vaardigheid met de MS Officepakketten en ervaring met een ERP-pakket (kennis van M3 en Cognos is een pré).
 • Uitstekende taalbeheersing (tenminste Engels en Duits; Frans en Spaans zijn een pré).
 • Sterke communicatieve vaardigheden, mondeling als ook schriftelijk.
 • Je bent stressbestendig en gericht op samenwerken.

Arbeidsvoorwaarden

Onze opdrachtgever biedt je marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, uitdagende en afwisselende werkzaamheden, collegiale en prettige werkomgeving in een dynamische, technisch geavanceerde organisatie met de mogelijkheid tot verdere ontwikkeling.

Location

Almere

Region

Randstad, Midden-Nederland

Publication date

14-05-2018

Contact person

Jos Schoen
M: (06) 3804 8448
Our customers
3
5 Legs Recruitment B.V. (CHOIX-Recruitment) uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests. Learn more
Close