Maintenance Engineer

Doorlopende werving

Functie-omschrijving Maintenance Engineer

Voor onze opdrachtgever, een grote en landelijke speler binnen Infra & Mobility, zoeken wij een Maintenance Engineer. Deze Maintenance Engineer is leidend binnen plannen van aanpak en het initieren van activiteiten binnen RAMS. Je stelt onderhoudsconcepten op, bent verantwoordelijk voor een optimale Total Cost of Ownership en werkt binnen infrastructurele projecetn. Als Maintenace Engineer krijg je te maken met zeer complexe projecten. Het continue up to date houden van informatie en rapportages is hierbij cruciaal.

Je belangrijkste werkzaamheden voor de rol van Maintenance Engineer bestaan uit:

 • Het plan van aanpak mbt RAMS activiteiten opstellen.
 • Toezien op de werkzaamheden van de projectteamleden om zo de juiste procesgang te borgen.
 • Het “up to date" bijhouden van gegevens die je gebruikt bij het vormen van rapportages.
 • Het opstellen van RAMS Rapporten- welke uiteraard volledig voldoen aan de eisen van de opdrachtgevers - met betrekking tot betrouwbaarheid en beschikbaarheid.
 • Het opstellen van onderhoudsconcepten- Optimale "Total Cost of Ownership" of LCC kunnen hierbij belangrijke doelen zijn.

Functie-eisen Maintenance Engineer

Voor de Maintenance Engineer gelden de volgende functie-eiesen:

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding (bijv. elektrotechniek, industriële automatisering of AOT) heeft.
 • Beschikt over ruime ervaring als Maintenance Engineer (of vergelijkbare functie), waarbij een achtergrond in infrastructurele projecten in je voordeel werkt.
 • Bedreven is in het werken met FME(C)A / RCM / Faulttree methodieken en RAMS engineering systemen en hebt ervaring met LCC berekeningen.
 • Over een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal beschikt.
 • Flexibel, oplossend en analytsich sterk.
 • Affiniteit met nieuwe technieken en ontwikkelingen.

Bedrijfsprofiel

Het bedrijfsprofiel van de opdrachtgever ziet er als volgt uit:

ENGIE Nederland valt onder de ENGIE groep, met wereldwijd 154.950 medewerkers en is actief binnen 70 landen. Als groep hebben zij de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. Zij zijn koploper van de energietransitie en streven er naar om klimaatverandering tegen te gaan en zorg te dragen voor verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Nederland bestaat uit ENGIE Services en ENGIE Energie. Samen voorzien zij klanten van energie en technische oplossingen. Van B2B en B2C, van kleine tot grote klanten, van Terneuzen tot Delfzijl.
Onder ENGIE Services Nederland valt ENGIE Services West, waar zij werken met een team specialisten aan ontwerp, realisatie, onderhoud & beheer en exploitatie van technische installaties. Men richt zich specifiek op complexe (nieuwbouw)projecten, klant specifieke opdrachten en kennisontwikkeling. Opdrachtgevers weten dat zij zich eerst inleven in hun problematiek en gebruikswensen, alvorens een oplossing op maat aan te bieden. Zij stimuleren ondernemerschap en zijn altijd op zoek naar creatieve, duurzame oplossingen. Jouw inlevingsvermogen en passie voor techniek kun je dus goed kwijt. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel.

Arbeidsvoorwaarden

Bij ENGIE werk je mee aan inventieve, duurzame en energiebesparende oplossingen. We bieden je een baan met volop ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden, daarnaast bieden we natuurlijk een aantrekkelijk salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Tot slot heb je bij een dienstverband van 40 uur per week 38 vrije dagen per jaar zodat werk en privé goed in balans zijn te houden.

Region

Noord-Nederland, Zuid-Nederland, Randstad

Publication date

01-02-2021

Contact person

Jos Schoen
M: (06) 3804 8448
Our customers
3
5 Legs Recruitment B.V. (CHOIX-Recruitment) uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests. Learn more
Close